23948sdkhjf

Fissa & Feja har köpt Galant Städ



Boråsföretaget Fissa & Feja har tagit över Galant Städ i Lerum. För Galant Städs sex anställda blir den största skillnaden att de nu får kollektivavtal.

Fissa & Fejas ägare David Lidevi säger att de två städbolagen tänker på ungefär samma sätt.

– Jag hade inte alls tänkt ta över Galant Städ, men föll för de goda relationerna de har med både anställda och kunder. De har också god koll på ekonomin och kvaliteten.

Hans företag var under hela 2015 fullbokat och hade inga möjligheter att välkomna nya kunder. Därför har David Lidevi annonserat efter personal, men inte hittat rätt personer.

– Vi vill inte växa till varje pris. Rätt personal är oerhört viktigt när man städar i människors privata hem. Så körkort, bra svenska och att man gillar sociala kontakter är ett krav. Våra kunder vill ofta få en pratstund också.

David Lidevi vill också att hans personal ska stanna och att de verkligen vill jobba med städning.

– Den senaste jag anställde var en kvinna på 55 som trodde hon var för gammal för att få jobb. Hon hade varit arbetslös länge. Herre gud 55 är ju en perfekt ålder!

Galant Städ ska fortsätta som eget företag med bibehållet namn. Men förvärvet ger Fissa & Feja ökade möjligheter och öka kundunderlaget. Hälften av Fissa & Fejas omsättning kommer från privata kunder och hälften från företagskunder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344