23948sdkhjf

Rent blir enda tidningen i branschen

Den 1 januari blir Rent och Facility Nordic städbranschens enda facktidskrift. Då lägger Städbranschen Sverige ner sin egen tidskrift Rengöring & Hygien och inleder i stället sett samarbete med Rent.

I och med årsskiftet ska Städbranschen Sverige (SBS) ha minst tre organisationssidor i varje nummer av tidningen Rent och Facility Nordic. Därmed får Rent en ännu större betydelse som branschens informations-, kunskaps- och nyhetskanal.

I samband med det lägger SBS ner utgivningen av Rengöring & Hygien.

Överenskommelsens övergripande mål är att öka kunskapen och informationen inom främst städning, rengöring, hygien och underhåll för företagsledningar, medarbetare och andra inom privat, offentlig sektor och i samhället. Parterna anser att det är särskilt viktigt i en tid då frågorna städning, rengöring, hygien, underhåll får en allt större betydelse.

Det är båda parters strävan att tidskriften Rent och Facility Nordic befäster och förstärker sin marknadsposition som den ledande branschtidningen inom branschen. Detta ska bland annat ske genom att, med hjälp av SBS och Rent och Facility Nordic starka varumärken, utveckla nya produkter inom områdena internet och event. Marianne Ovesen kvarstår som chefredaktör och ansvarig utgivare.

För SBS medlemmar innebär överenskommelse bland annat att organisationens medlemmar som arbetar med städning, rengöring, hygien, underhåll med mera, får tillgång till tidskriften Rent i både tryckt och digital form. Utöver det får de elektroniska nyheter via Rents och Facility Nordics nyhetsportaler www.cleannet.se och www.facilitynordic.se och tidningens nyhetsbrev.

SBS ska ingå i ett redaktionellt råd/samarbetsforum som ska bildas. Rådet ska diskutera utvecklingen i branschen, belysa de aktuella branschfrågorna med mera – allt i syfte att ge tips och idéer till artiklar, temanummer, reportage i kommande utgåvor samt till idéer för event- och konferensverksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062