23948sdkhjf

Inspira har förvärvat Västmanlands Städ & Flytt



Den 4 januari 2016 blir Västmanlands Städ- och Flytt-tjänst AB ett helägt dotterbolag till Inspira AB. Genom förvärvet kommer verksamheterna tillsammans omsätta cirka 450 miljoner kronor och sysselsätta 1 300 medarbetare.

Västmanlands Städ & Flyttjänst (VSF) och Inspira är två av fem delägare i det betydligt större företaget ServiceCompagniet och har redan samarbetat i många år.

För kunder och medarbetare innebär Inspiras förvärv av VSF inga direkta förändringar, eftersom Västmanlands Städ & Flytt åtminstone till en början ska drivas som ett separat dotterbolag. Inspiras koncernchef Joakim Markovits säger dock att de successivt kommer att samordna företagens verksamheter.

– Vi ska aldrig bli ett storbolag från storstaden, utan ska verka lokalt, precis som hela tanken med ServiceCompagniet är. De lokala kundernas kännedom om företaget är oerhört viktig, samtidigt som Inspira får möjlighet att verka inom ett större geografiskt område.

Ger karriärmöjligheter

Från den 4 januari kliver Inspiras vd Mikael Wallner in som vd även för Västmanlands Städ & Flytt-tjänst.

– Jag är stolt och tycker att det ska bli väldigt roligt och en spännande utmaning, säger han.

Mikael Wallner framhåller också att företagen kompletterar varandra mycket väl och att de tillsammans blir såväl en bättre leverantör som en bättre arbetsgivare.

Västmanlands Städ & Flytt bildades 1965 och har idag en omsättning på 165 miljoner kronor och 450 anställda. Bolaget har sitt huvudkontor i Västerås och bedriver verksamhet i Västmanland, Södermanland, Örebro, Dalarna och Uppsala län.

Bolaget startades av familjen Magnusson och ingår i familjekoncernen Kvarnvreten.

Behållas inom gruppen

Joakim Markovits berättar att han blev kontaktad i början av sommaren av Peter Magnusson, vd för Västmanlands Städ & Flytt, med erbjudande om ett förvärv.

– Han och hans bror hade beslutat att fokusera på Kvarnvretens kärnverksamhet, som är fastighetsskötsel och fastighetsförvaltning. De ville sälja till någon de kände och hade förtroende för och vi tyckte det skulle passa oss väldigt bra.

Han tillägger att en av överenskommelserna mellan delägarna i ServiceCompagniet är just att de, i möjligaste mån, ska behålla företagen inom gruppen.

– Det känns tryggt att lämna över ägandet till Inspira. Jag är övertygad om att detta kommer innebära nya positiva möjligheter för alla våra kunder och medarbetare säger Peter Magnusson, vd för Västmanlands Städ- och Flytt-tjänst och ägare till Kvarnvreten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078