23948sdkhjf

ISS Sveriges nattarbetare hälsokollas

Den 8 september skrev vi att sju av tio kvälls- och nattstädare hos ISS Norge lider av D-vitaminbrist. ISS Sverige uppmanar nu sina nattarbetare att hälsoundersöka sig.

Resultatet från ISS Norges undersökning som visade att hela 70 procent av företagets nattarbetare har för låga D-vitaminnivåer, har fått ISS Sverige att reagera.

Patrik Frank, pressansvarig för ISS Sverige, säger att deras nattarbetande anställda erbjuds regelbundna hälsoundersökningar.

– Men enligt gällande lagstiftning är det upp till arbetstagaren att själv bestämma om man vill delta. Undersökningarna som erbjuds följer lagkraven avseende frekvens och innehåll.

Han framhåller också att ISS Sverige har tagit resultatet från ISS Norge i beaktande och berättar att de gör riskbedömningar på det nattarbete som bedrivs i företagets svenska verksamhet.

– Utifrån det har vi beslutat att ytterligare upplysa vår nattarbetande personal om vikten av att genomföra de lagstadgade hälsokontrollerna, för att förebygga och identifiera nattarbetets möjliga påverkan på hälsan.

ISS Norges 9 500 anställda informeras nu om vikten av att få i sig tillräckligt med D-vitamin. Det har däremot ISS Sverige ännu inte gjort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078