23948sdkhjf

Åsa Behrman blev Årets Städare



Årets Städare utsågs idag på Elmia Städ i Jönköping. Hon heter Åsa Behrman och jobbar på Systembolaget i Kungshamn. Finalen mellan de tre finalisterna blev spännande.

– Det känns jättehärligt att få priset, ett kvitto på vad man kan, att vi är duktiga på det vi gör. Det här kommer jag att leva på länge. Jag är riktigt, riktigt stolt och ska ta med mig detta hem till mina kollegor och dela den här goda energin med dem, säger Åsa Behrman.

Tre lokalvårdare var i final, Urban Rundblom från Samhall i Sundsvall, Nadja Nyman från Samhall Sundsvall/Timrå och Åsa Behrman från Systembolaget i Kungshamn.

I finaltävlingen skulle de tre både klara ett långt teoretiskt prov och rengöra ett svårt nedsmutsat linoleumgolv på ett effektivt, ekonomiskt, ekologiskt och ergonomiskt sätt. Teoriprovet innehöll frågor om allt från dosering och kemikalieanvändning till säker elhantering – allt för att täcka så mycket som möjligt av yrkets skiftande uppgifter.

Bra problemlösare

Carina Boman-Helgesson, lokalvårdchef på Örebro Universitet, styrelseledamot i Städbranschen Sverige och projektledare för Årets Städare säger att städyrket förändrats mycket de senaste åren och att en lokalvårdare ska vara mycket av problemlösare.

– Man ska vara flexibel, ta egna initiativ och snabbt kunna lösa problem, allt från smittspridning till golvvård. Och är man en duktig problemlösare så är man ofta en duktig städare.

Syftet med tävlingen Årets Städare är att lyfta en sällan uppmärksammad yrkeskår.

På andra plats kom Urban Rundblom och på tredje plats Nadja Nyman.

Städbranschen Sverige passade även på att dela ut priset till Årets Golvprofil på scenen på Elmia Städ. I år gick priset till golvvårdsföretaget Ångtvättbilen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344