23948sdkhjf

Halmstad Städservice sjöng och dansade



Det blev en fest för många sinnen när Halmstad Städservice höll kulturmässa. Läcker mat och sprudlande dans byggde broar internt och externt.

I måndags stod rader av tält uppställda i entréhallen till Halmstad Arena. Ett för varje land som finns representerat i Halmstad Städservice drygt 200 personer stora personalgrupp. Albanien, Kosovo, Gambia, Zambia, Etiopien, Chile, Mexiko, Indien...

Och mitt på entrégolvet virvlade besökare, lokalvårdare, politiker och andra anställda i Halmstads kommun, runt i en sprudlande långdans.

Stolt chef

Vid sidan om stod verksamhetschefen för Städservice Mehzabeen Kamruddin och strålade.

– Vilken fest! Jag hittar knappt ord, så lycklig är jag! Och se så mycket folk som kommit. Killarna som dansar där borta är ensamkommande flyktingbarn, sa hon klart berörd av hur festen spred glädje till så många.

Hon hade aldrig vågat hoppas att idén med en kulturmässa skulle bli så lyckad. Städservice har personal från 28 olika länder och tanken var att mässan skulle ge dem möjlighet att visa varandra sina sånger, danser och maträtter.

– Det handlar om kommunikation och att brygga broar inom personalgruppen, sa Mehzabeen.

Gav ny energi

Samtidigt ville hon ge Halmstads allmänhet och politiker möjlighet att komma dit och se vilka resurser som finns inom Städservice.

Och tanken var helt rätt, för mässan satte Städservice på den interna kommunkartan. De närmaste dagarna efter mässan har Mehzabeen Kamruddins telefon gått varm.

– Jag har blivit uppringd av både politiker och förvaltningschefer i Halmstad. Alla vill gratulera till det vi gjorde. Det har blivit en snackis och nästa gång kanske vi vidgar det gör någonting tillsammans med någon annan förvaltning inom kommunen.

Men viktigast av allt är att festen alstrade mycket ny energi i personalgruppen.

– Vi har vunnit jättemycket internt. Det psykosociala är ju så viktigt för arbetsmiljön, konstaterar Mehzabeen Kamruddin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.756