23948sdkhjf

Halmstad Städservice bjuder upp

På måndag, den 17 augusti, öppnar Halmstad Städservice dörren till sin egen kulturmässa på Piazzan i Halmstad Arena.

Mehzabeen Kamruddin, verksamhetschef för Städservice, berättar att enheten har 200 anställda från 20 länder.

– Vi har haft liknande kulturevenemang tidigare, 2009 och 2011, men då enbart internt. Vi har till exempel visat och fått prova friskvård från olika länder som,personalen kommer från. Att göra yoga, qi gong, line dance eller rumba är ju ett sätt att lära känna varandra på.

I år är dock både allmänheten, anställda i kommunens övriga förvaltningar och kommunens politiker inbjudna till något som mest kommer att likna en mässa. För nu vill Städservice bjuda på fest och även visa andra styrkan i Städservice kulturella mångfald.

– Vi har ju ett politiskt mål att jobba med mångfald och kultur och det här är ett roligt sätt att göra det på, konstaterar Mehzabeen Kamruddin.

Den som tar sig till Halmstad Arena får besöka stationer, en för varje land. Där kan man höra personalen berätta om landet, smaka på traditionell mat, lyssna på musik, se dans, ställa frågor och delta i frågesporter.

Utöver uppträdanden av Städservice egen personal, ska också ungdomar från Kulturförvaltningen uppträda.

Evenemanget är öppet för besökare hela förmiddagen mellan 8:30 och 11:30. Eftermiddagen blir däremot intern, då ska personalen stärka sin sammanhållning och ha kul tillsammans.

– Kan vi skratta ihop så kan vi också gråta ihop, för vi är ju alla väldigt lika. Det blir teambuilding, till exempel genom att vi provar varandras traditionella danser eller sjunger varandras sånger, vi har ju alla något att med oss som vi kan visa upp, säger Mehzabeen Kamruddin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062