23948sdkhjf

Textilia expanderar i Göteborg

Tvätt- och textilserviceföretaget Textilia AB har köpt Göteborgs Tvätt och Textilleasing AB. Den 1 november tar Textilia även över Samhalls enhet i Aröd.

Göteborgs Tvätt har funnits i Göteborg ända sedan 1949 och har sedan starten utvecklats till en verksamhet som idag har ett brett utbud av tjänster inom tvätt- och textilservice. Bland kunderna finns både hotell och restaurang samt industri och service.

Fredrik Lagerkvist, VD på Textilia, säger att förvärvet av Göteborgs Tvätt förstärker Textilias ställning som rikstäckande leverantör.

- Göteborgs Tvätt är ett mycket välskött företag med ett gott renommé i Göteborgsregionen. Deras värdegrund stämmer väl med vår egen.

Rätt partner

Kristofer Jaldin, VD på Göteborgs Tvätt är också mycket nöjd.

- Vi har kommit till en punkt där bästa vägen framåt är att växa och utvecklas tillsammans med en väletablerad och resursstark partner. Jag är övertygad om att Textilia är rätt för oss, och att vi kommer att komplettera varandra på ett utmärkt sätt, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Textilia kommer att driva verksamheten i Göteborgs Tvätt vidare i samma omfattning och i samma lokaler som tidigare. Parterna har enats om att inte offentliggöra detaljer i överenskommelsen.

Samhall också

I höst tar Textilia AB dessutom över lokalerna och utrustningen i Samhalls enhet för brukartvätt i Aröd i Göteborg. I avtalet ingår att Textilia ska fortsätta driften med Samhalls personal.

Enligt Textilias vd Fredrik Lagerkvist ska hela verksamheten fortsätta bedrivas i de gamla lokalerna.

- Genom övertagandet av Samhalls enhet i Göteborg får vi en fantastisk och strategiskt placerad anläggning i en region där vi inte har lokal närvaro idag. Vi ser mycket fram emot att utveckla verksamheten i samarbete med Samhall och deras duktiga personal.

2015-08-06
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094