23948sdkhjf

Renast sjukhus i Kalmars landsting

Kalmar läns sjukhus har bäst lokalvård i landet enligt en jämförelse som landstingen gjort mellan 16 landsting/regioner.



2010 fick sjukhusen i Kalmar Läns Landsting utstå mycket kritik för dålig städning inom landstingens tre sjukhus. Det ledde till en rejäl skärpning och i år utsåg landstingens benchmarkingprogram Västerviks sjukhus till det renaste sjukhuset i landet. På delat tredjeplats kom Länssjukhuset i Kalmar och Oskarshamns sjukhus.

Landstingsservice utför städningen på sjukhusen i Oskarshamn och Västervik, medan entreprenören ISS Facility Services utför städningen på länssjukhuset.

Lägst kostnad

Christer Holmgren, förvaltningschef på Landstingsservice, säger att det är en fantastisk prestation av både landstingets egna medarbetare och av dem från ISS.

– Lokalvården på våra sjukhus har lägst kostnad per kvadratmeter och vi har samtidigt en hög servicenivå och nöjda kunder. Det har vi lyckats med tack vare flera förbättringar som höjt kvaliteten och effektiviteten, framhåller han.

Bäst kost

Vad gäller patienternas kost bekräftar benchmarkingprogrammet resultaten från Nationella patientenkäten i höstas, att Kalmar läns landsting har Sveriges bästa sjukhusmat. På rankingen för nöjd brukarindex ligger Oskarshamns sjukhus etta, Länssjukhuset i Kalmar tvåa och Västerviks sjukhus trea i landet.

Landstingsdirektör Alf Jönsson säger att sjukhusmaten har haft sin resa, från att ha varit kritiserad till att nu få toppbetyg.

– Det här är ett kvitto på att vårt ständiga förbättringsarbete verkligen fungerar och ger resultat. Och nu har lokalvården gjort en liknande resa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094