23948sdkhjf

Hotell ska städas med e-vatten

Arkipelag Hotel i Karlskrona har beslutat att investera i en helt ny, miljövänlig men ifrågasatt städteknik som sägs göra vanligt kranvatten till en rengöringslösning.

Städmetoden kommer från det amerikanska företaget Orbio (Tennant) Technologies och går ut på att man behandlar vatten elektriskt varpå man får en alkalisk lösning för rengöring samt en sur desinfektionslösning.

Enligt Tennant räcker de två lösningarna för att göra rent och man behöver inte tillsätta onödiga städkemikalier.

Men metoden har kritiserats och 2011 stämde konkurrenten Kärcher tillverkaren Tennant för en annons som sa att städresultatet med den så kallade ec-H2O-metoden blev bättre än om man använde kemikalier. Den rättsliga processen skedde i Tyskland och i september 2013 vann Kärcher. Av kommersiella skäl lät Tennant bli att driva saken vidare.

Men Hotel Arkipelag tror på metoden och i ett pressmeddelande säger företagets vd Thomas Larsson att flera hotell i USA städas med tekniken baserad på elektrolytbehandlat vatten.

– Kraven på miljövänliga lösningar i USA har de senaste åren blivit betydligt hårdare. Samma utveckling ser vi i Sverige och därför lanserar vi nu denna städteknik även på den svenska marknaden.

Han tillägger att hotellets satsning på metoden med vattenelektrolys är ett sätt att minimera företagets egen miljöpåverkan samt skapa en bättre arbetsmiljö för hotellets personal och boendemiljö för gästerna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109