23948sdkhjf

Fortsatt skitiga skoltoaletter

Trots Almegas kampanj då kommunpolitiker fick doftljus som luktade äcklig toalett, har fortfarande massor av skolor ostädade toaletter.

Nyligen har tidningarna skrivit om skolor i både Lidingö och Järfälla. I Lidingö Tidning står till exempel att 16 av 26 Lidingöskolor fått anmärkningar på smutsiga toaletter och att hela 21 av de 26 skolorna hade damm på högt belägna ytor.

Efter en inspektion kräver Miljö- och Hälsoskyddsförvaltningen skärpning.

Skärpta krav

Numera är också Folkhälsomyndighetens rekommenderade krav skärpta och skolornas toaletter måste städas två gånger om dagen och storstädning av skolorna ske två gånger per år.

Trots det sker det inte, bland annat för att flera av skolorna upphandlad städning som följer gamla avtal, skrivna innan skarven skärptes, och då städas toaletterna bara en gång om dagen.

De skolor i Lidingö som har städningen i egen regi visade sig ha betydligt färre anmärkningar.

Har inte råd

Och i Järfälla Tidning står att politikerna efter en så kallad barnhearing tillsammans med Barnombudsmannen fått veta att barnen struntar i att gå på toaletten för att de är för äckliga.

Rektorn för en av Järfällaskolorna säger att de har bara råd med städningen en gång om dagen. De behöver mer pengar både till en uppfräschning och för att bekosta mer städning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078