23948sdkhjf

IIH anklagar Aksab Kemi för fusk

IIH och KTF Organisation AB anklagar Aksab Kemi Sverige AB för felaktig märkning på produkterna.

Organisationerna har uppmärksammat Kemikalieinspektionen på de säkerhetsdatablad som de anser inte stämmer, men ingenting har hänt.

Aksab Kemi Sverige har samtidigt fortsatt sälja produkterna och nu stämmer IIH och KTF företaget i Marknadsdomstolen.

I ett pressmeddelande skriver de:

" Vi finner det allvarligt att Aksab Kemi AB säljer kemiska produkter som är felaktigt märkta och levereras med säkerhetsdatablad som inte uppfyller gällande lagstiftning. Redan 2011 uppmärksammade IIH Kemikalieinspektionen på Aksabs felaktiga märkning. Nuvarande regler för säkerhetsdatablad, som syftar till att undvika skador på människa, egendom och miljö, började gälla redan 2010. Trots detta följer inte Aksabs produkter gällande lagstiftning.

Samtidigt framhåller Aksab särskilt i sin marknadsföring på företagets webbplats att Aksab och dess produkter uppfyller ”gällande lagar och förordningar” och att bolaget har ”hög kunskapsnivå” och ”rätt kunskap”.

-Vi kan inte acceptera att företag verksamma i vår bransch systematiskt bryter mot lagar och förordningar. Med ett sådant agerande utsätter de användare och miljö för onödiga risker. Dessutom sätts konkurrens på lika villkor ur spel, säger Ulrika Flodberg, VD IIH.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066