23948sdkhjf

ISS säger upp städpersonal på Gävle sjukhus

ISS vann upphandlingen av städningen på Gävle sjukhus genom att lägga ett lägsta anbud på 33 miljoner kronor per år. Nu säger företaget nu upp 20 procent av de anställda.

Den tidigare leverantören av städningen på Gävle sjukhus skötte inte uppdraget som Region Gävleborg ville. Flera smittlarm ska ha inkommit och i den nya upphandlingen ställde därför regionen hårdare krav på kvaliteten.

Trots det vann ISS upphandlingen genom att lägga lägsta bud, uppger Gävle Dagblad.

Enligt de anställda och facket som Gävle Dagblad talat med, anställde ISS för många och avskedar nu personal för att klara ekonomin i uppdraget. Det framkommer också uppgifter om att avdelningar på sjukhuset inte blivit städade sedan personalen fått besked om uppsägningarna. Orsaken ska vara att flera av de uppsagda mår dåligt och sjukskrivit sig.

I och med den slimmade organisationen har de kvarvarande lokalvårdarna inte hunnit med att städa även de uppsagdas områden.

ISS presschef Patrik Frank säger sig inte ha fått någon information om utebliven städning.

– Det är första gånger jag hör det och ingenting jag känner till. Men vi har ett avtal med landstinget. Vi ser till att vi levererar enligt avtalet med landstinget, säger han till Gävle Dagblad.

2015-05-04
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078