23948sdkhjf

Nytt städavtal med Sodexo klart i Lerums kommun

Lerums kommun har tecknat nytt lokalvårdavstal med Sodexo. Tidigare entreprenören ISS har kritiserats för brister i leveransen.
Städningen inom Lerums kommuns verksamheter har länge diskuterats. Den har många gånger kritiserats för att vara undermålig, rapporterar Lerums Tidning.

På den grunden fanns planer på att återta städningen i egen regi. Men en utredning visade att det skulle bli för dyrt och i stället valde man att göra en ny upphandling där kvalitet skulle gå före pris.

Nu är upphandlingen klar och kontraktet har gått till Sodexo. Politikerna har tidigare meddelat att den nya upphandlingen skulle bli sju miljoner kronor dyrare än tidigare avtal.

– Upphandlingen har varit lite annorlunda i år jämfört med tidigare. Den här gången har vi haft ett fast pris som alla intressenter fått ta ställning till. Vi har haft ett minimikrav på städfrekvens och vad som ingår i uppdraget, säger kommunens servicechef Maria Lindberg till Lerums Tidning.

Fakta: Från och med augusti kommer Sodexo att sköta den kommunala städningen. Avtalet sträcker sig över två år med en möjlighet till förlängning på maximalt fyra år. Kontraktet är värt 21,2 miljoner kronor per år.

En kritik som tidigare framförts är att lokalvårdarna varit under tidspress och att kvaliteten därför har blivit lidande. Hur Sodexo väljer att göra med personaltätheten vet inte Maria Lindberg men hon berättar att man ställt andra kvalitetskrav denna gång.

En nyhet är att det ska bli mer frekvent städning och mer dialog med de enskilda verksamheterna kring vad som behöver göras.

Städningen har tidigare baserats mycket på behovet i olika lokaler. I den nya ordningen ska alla lokaler städas frekvent oavsett hur smutsiga de är.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156