23948sdkhjf

IIH/KTF stämmer Aksab Kemi i Marknadsdomstolen

Aksab Kemi Sverige AB marknadsför och säljer tvätt- och rengöringsprodukter framför allt till professionella aktörer. Enligt IIH/KTF Organisation AB säljer Aksab produkter med felaktig märkning och felaktiga säkerhetsdatablad. IIH/KTF Organisation har därför beslutat stämma Aksab Kemi i Marknadsdomstolen.
Aksab Kemi Sverige AB är ett företag som marknadsför och säljer tvätt- och rengöringsprodukter framför allt till professionella aktörer, såsom restauranger och storhushåll. På senare tid har företaget också vunnit ett antal kommunala upphandlingar av produkter för maskindisk med mera.

Trots att IIH redan 2011 uppmärksammade Kemikalieinspektionen på företagets felaktigt märkta produkter har företaget fortsatt att sälja produkter med felaktig märkning och felaktiga säkerhetsdatablad. IIH/KTF Organisation AB har därför beslutat att stämma Aksab Kemi i Marknadsdomstolen.

Nuvarande regler för säkerhetsdatablad, som syftar till att undvika skador på människa, egendom och miljö, började gälla redan 2010. Trots detta följer inte Aksabs produkter gällande lagstiftning.

Samtidigt framhåller Aksab särskilt i sin marknadsföring på företagets webbplats att Aksab och dess produkter uppfyller ”gällande lagar och förordningar” och att bolaget har ”hög kunskapsnivå” och ”rätt kunskap”.

- Vi finner det allvarligt att Aksab Kemi AB säljer kemiska produkter som är felaktigt märkta och levereras med säkerhetsdatablad som inte uppfyller gällande lagstiftning, säger Ulrika Flodberg, VD IIH.

-Vi kan inte acceptera att företag verksamma i vår bransch systematiskt bryter mot lagar och förordningar. Med ett sådant agerande utsätter de användare och miljö för onödiga risker. Dessutom sätts konkurrens på lika villkor ur spel.

Fakta: Kemiska produkter, och särskilt tvätt- och rengöringsmedel, omgärdas av omfattande lagstiftning för att säkerställa ett starkt skydd för användarnas hälsa och miljön. Att uppfylla dessa regelverk innebär påtagliga kostnader och administrativa bördor för företagen i branschen.

IIH och KTF Organisation AB representerar den seriösa branschen som sätter lagefterlevnad och skydd av hälsa och miljö i främsta rummet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078