23948sdkhjf

Inspira åker ut – Näslund och Samhall in på Arlanda

Inspira har förlorat städuppdraget på Arlanda. Kontraktet tas över och delas mellan Rengörare Näslund och Samhall. Förändringen leder till att många städare på Arlanda väntas förlora jobbet – bland annat eftersom Samhall inte kan ta över Inspiras personal.
Många städare på Arlanda riskerar att förlora jobbet i samband med det stora byte av städentreprenör som är på gång, rapporterar Fastighetsfolket.

Tidningen skriver att Inspira – efter sommaren – förlorar det kontrakt som man haft på terminalstädning sedan 2006.

Rengörare Näslund och Samhall träder in som nya städentreprenörer.

Enligt Fastighetsfolket är det inte helt klart hur uppdraget ska delas mellan de två nya företagen och inte heller klart hur Samhall kommer att lösa frågan om nattarbete, eftersom de inte har rätt att ha det enligt sitt avtal.

I dagsläget är det ej heller klart exakt hur många av Inspiras anställda som kommer att bli arbetslösa. Förhoppningen är dock att en del ska kunna gå över till Rengörare Näslund, men sannolikt inte till Samhall - eftersom Samhalls rekrytering av personal går andra vägar.

Fakta: Samhalls kontrakt på Arlanda gäller städning av inrikesterminalerna 2,3,4, samt Sky city och avser ”vanlig” lokalvård. Kontraktet ligger på 2+1+1 år, (dvs två år med möjligheter till förlängningar). Samhall räknar med att uppdraget på Arlanda kommer att ge arbete till cirka 100 av Samhalls medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063