23948sdkhjf

CLEAN-mässan i Göteborg

Programmet för CLEAN-mässan i Göteborg, 5-6 maj håller på att ta slutlig form. Ett drygt 30-tal företag är hittills anmälda som utställare och parallellt arrangeras ett kvalificerat seminarieprogram, även med en specifikt FM-inriktad Facility Nordic-dag.
CLEAN i Göteborg (och i Malmö i november) formas som moderna mötesplatser som lyfter branschens viktiga frågor och ger inspiration och kunskap.

På mässgolvet i Eriksbergshallen i Göteborg, 5-6 maj och på Malmömässan den 11-12 november presenteras en mångfald av produkter och innovationer. Bland mycket annat presenteras städmaskiner, rengöringsprodukter, arbetskläder, städredskap, administrativa system och annat som krävs för professionell rengöring, städning och fönsterputs.

I mässans Smartbox arrangeras ett varierat seminarieprogram med möjlighet till branschrelaterad fortbildning.

IFMA tar fram ett specialprogram för den FM-inriktade Facility Nordicdag som arrangeras den 5 maj. Läs mer på: www.cleanmassan.se/

Här ett axplock från programmet i Smartboxen i Göteborg i maj:

Vägen till ett rent sjukhus

• Viktigt att ha både Kunskap och KUNDskap

• Hygien på sjukhus

• Patientsäkerhet

Talare: Ingrid Karlsson tidigare sektionschef på Sahlgrenska sjukhuset och ansvarig för lokalvården där. I dag ansvarig för servicetjänsterna på de mindre sjukhusen runt om Göteborg såsom Frölunda Specialistsjukhus, Högsbo sjukhus , Angereds Närsjukhus, Odontologena, Suppleant Städbranschen Sverige.

”Sagan om skoltoaletten”

Almega Serviceentreprenörerna bestämde sig att hjälpa elever till en bättre arbetsmiljö i Sveriges största arbetsplats, skolan, genom att skicka en illaluktande doftljus till 260 ansvariga politiker. Talare: Ari Kouvonen, Almega Näringspolitisk expert

Serviceentreprenörer & FM-företagen

Ergonomiska rengöringsmetoder och redskap

Hur kan vi samtidigt som vi arbetar ta hand om den kropp vi ska leva med hela livet? Här ges konkreta tips och enkla råd om vad du kan tänka på för en bättre hälsa. Seminariet riktar sig till både användare och beslutsfattre.

Talare : Katrin Larsson, Vikan AB

Vårdhygien i fokus: Innovativa textilier för friskare sjukhus

Genom att fokusera på textilier inom vården ska forskningsprojektet I-tex bidra till färre vårdrelaterade infektioner och därmed friskare sjukhus. Smart användning av innovativa funktionella textilier skall minska smittspridning och bakterietillväxt i känsliga sjukhusmiljöer. Förutom materialutveckling av nya produkter inom patientnära textilier och städprodukter är system- och beteendekunskap viktiga delar i projektet. I I-tex ingår att öka kunskapen om sjukhusens bakteriella miljö, eventuella bakteriereservoarer samt städ- och övriga vårdrutiner.

Talare: Ulla Elofsson, Associate professor, SP Sveriges Tekniska Forskninsinstut
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062