23948sdkhjf

Stabil rapport från HomeMaid

2014 blev ännu ett bra år för HomeMaid. Enligt företagets bokslutskommuniké uppgick nettomsättningen till 290 miljoner kronor motsvarande en tillväxt om 8 procent. Rörelseresultatet efter avskrivningar blev drygt 21 miljoner kronor.
HomeMaids vd Eva-Karin Dahl säger i en kommentar till bokslutsrapporten att de flesta av HomeMaidkontoren har flyttat fram positionerna och haft god tillväxt under 2014.

- Trots att debatten om Rut-avdraget stundtals varit högljudd har denna inte satt mer än tillfälliga spår i efterfrågan. Efterfrågan fortsätter att öka och det är tydligt hur hjälp med vardagsbestyr betyder allt mer i en stressig tillvaro.

Eva-Karin Dahl framhåller att alla medarbetare i HomeMaid har anställningar på arbetsrättsliga grunder och enligt kollektivavtal och att detta ger en långsiktig konkurrensfördel.

HomeMaid kommer fortsätta att utveckla sina tjänster och service genom utbildning och kundfokus även under 2015.

Ett försök med TV reklam rapporteras lyckat. HomeMaid genomförde under hösten sin första reklamkampanj i TV vilken resulterade i en fördubbling av antalet intresseanmälningar för Hemservice.

En utredning angående miljöpåverkan i dotterbolaget Betjänten AB pågick under hela året och anpassning av lokaler har skett samt utrangering av gammal tvätteknik.

Koncernen uppges nu ”med full energi” bygga vidare på sina framgångar under 2014 och fortsätta sin satsning på utveckling och lönsam tillväxt under 2015.

HomeMaids ambition är fortsatt att uppnå en stark tillväxt inom området ROT och RUT. I en kraftigt ökande konkurrenssituation blir marknadsinsatser, kommunikation och god kvalitet i både service och anställningsförhållanden av stor vikt. HomeMaid har ett fortsatt intresse av att genomföra förvärv.

Bolagets affärsrisker och riskhantering samt hantering av finansiella risker beskrivs i årsredovisningen för år 2013. De mest betydelsefulla riskerna är kopplade till politiska beslut, konjunkturen, miljö, medarbetare, förvärv och kunder. Inga händelser av betydelse har inträffat under perioden som väsentligen förändrar beskrivningen av bolagets risker och hanteringen av dessa.

Årsstämman kommer att hållas i Halmstad den 21 maj 2015. Styrelsen föreslår en utdelning om 0,75 kr per aktie.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093