23948sdkhjf

Ny branschstatistik om Rut visar på fortsatt tillväxt

Rut-branschen har idag 20 000 sysselsatta och 600 000 kunder. De senaste fem åren har branschen växt med i genomsnitt 20 procent årligen och fortsätter växa. Det visar ny branschstatistik från Almega. Rapporten varnar samtidigt för att regeringens tänkta halvering av Rut-avdraget kan få ödesdigra konsekvenser för branschen.
I en ny rapport om Rut-branschen presenterar Almega uppdaterad branschstatistik, regionala sysselsättningstal och granskar vad som kan hända om regeringen förändrar branschens spelregler. Regeringens tänkta halvering av Rut-avdraget kan, enligt Almega få ödesdigra konsekvenser för den bransch som idag sysselsätter 20 000 svenskar.

- Regeringen menar att halveringen endast skulle påverka en liten grupp köpare, men ser man till de faktiska konsekvenserna av systemförändringar för Rut-avdraget kommer det att påverka hela branschen mycket negativt, säger Ulf Lindberg, näringspolitisk chef Almega.

Almega understryker att Rut-avdraget har varit en succéreform för grupper som stått långt ifrån arbetsmarknaden – därför påverkas branschen i stor utsträckning av höjda arbetsgivaravgifter för unga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078