23948sdkhjf

Hemfrids anställda erbjuds intensivkurs i svenska

Hemfrid satsar på intern språkutbildning. De medarbetare som vill får möjlighet att gå en 10 veckors intensivkurs i svenska. Utbildningen är både bransch och serviceorienterad och genomförs i samarbete med utbildningsföretaget Swedish for professionals.
Projektet börjar med 10 platser och kommer därefter att utökas under året. Deltagarna får 10 utbildningstillfällen på Hemfrids kontor och sedan verktyg att studera vidare digitalt på egen hand.

- Det känns fantastiskt att vi kan erbjuda en sådan här utbildning och intresset för att delta har varit jättestort. En stor andel av de som jobbar hos oss är utlandsfödda svenskar och språkbarriären har varit ett hinder för många. Det här ger dem en bra chans att stärka sin yrkesposition, inte bara på Hemfrid utan även på den svenska arbetsmarknaden i stort, säger Fia Engström personalchef.

- Vår ambition med utbildningen är att utnyttja den fulla potential vi har inom företaget. Vi har många medarbetare som har lång erfarenhet från olika serviceyrken men som inte kommer till sin rätt på grund av att de har svårt med det svenska språket. Vi hoppas också kunna bli mer attraktiv som arbetsgivare och visa på att det finns goda möjligheter att vidareutvecklas på Hemfrid, säger Åsa Andersson Antelli, vd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063