23948sdkhjf

Fler än någonsin rekryterar från Samhall

Under 2014 rekryterades 1 122 av Samhalls medarbetare av andra arbetsgivare. Det är den högsta andelen som uppmätts i bolagets 35-åriga historia.
Under helåret 2014 var det 1122 medarbetare som slutade på Samhall till följd av att de fått ett annat jobb. Med det utfallet har Samhall överträffat ägarens, den svenska statens, målsättning om övergångar till andra arbetsgivare.

– Det låter kanske lite konstigt, men ingen blir gladare än jag när andra företag rekryterar våra fantastiska medarbetare. Det gör att vi kan öppna dörrarna för ännu fler personer, säger Monica Lingegård, vd för Samhall AB.

– Att hela 1122 personer, som tidigare stått väldigt långt från arbetsmarknaden, nu går vidare till andra jobb visar att vi är riktigt bra på det vi gör – att utveckla våra medarbetares yrkeskunnande. Men det sänder också ett viktigt budskap om att fler kan få plats på arbetsmarknaden bara de rätta förutsättningarna ges, avslutar Lingegård.

Fakta: Samhall AB har som uppgift att utveckla personer med funktionsnedsättnings arbetsförmåga genom arbete i efterfrågade jobb. Varje år sätter bolagets ägare upp ett mål om hur många medarbetare som ska ha utvecklat sin anställningsbarhet så mycket att de kan lämna Samhall för ett arbete hos andra arbetsgivare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095