23948sdkhjf

Orkla köper Cederroth

Orkla Home & Personal har tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Cederroth. Genom förvärvet blir Orkla Home & Personal en av Nordens ledande leverantörer av produkter inom hudvård, hälsa, sårvård och tvättmedel.
Cederroth har en produktportfölj med många väletablerade varumärken som till exempel LdB, HTH, Salvequick, Multiplex, Samarin, Allévo och Grumme.

Cederroth har verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Polen och Spanien. Under 2013 uppgick Cederroths omsättning till 1,984 miljoner svenska kronor. Företaget har totalt 850 anställda.

- Förvärvet är strategiskt viktigt och stärker Orkla Home & Personals marknadsnärvaro i Sverige. Cederroth är en stark Nordisk aktör med betydande potential för värdeskapande med identifierade synergier, både på kostnads- och intäktssidan, säger Peter A. Ruzicka Koncernchef för Orkla.

Produktkategorierna som Orkla Home & Personal och Cederroth erbjuder, är i huvudsak kompletterande. Därutöver kommer sårvård att bli en ny och attraktiv kategori för Orkla.

Avtalet är villkorat godkännande av relevanta konkurrensmyndigheter. Transaktionen förväntas genomföras senast under tredje kvartalet 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062