23948sdkhjf

Berendsen fortsatt leverantör till Region Halland

Berendsen Textil Service fortsätter som leverantör av tvätteritjänster till Region Halland. Textilia Tvätt & Textilservice som från början vann upphandlingen går - efter överklagande och ny upphandlingsrunda - miste om kontraktet.
Berendsen har haft ett avtal med Region Halland som löpte ut den 31 augusti 2014. Kontraktet blev 2014 föremål för upphandling och den rundan slutade med att Textilia - med tvätterier i bland annat Örebro och Karlskrona - fick ta över kontraktet.

Berendsen överklagade eftersom man ansåg att upphandlingen innehållit ett fel: Tidsramen kunde genom en förlängningsklausul bli hela åtta år, vilket var en för lång period för att vara i linje med hur ramavtal normalt upphandlas.

Berendsen fick rätt i förvaltningsrätten, vilket innebar att hela upphandlingen behövde göras om – och nu för en fyraårsperiod. Och denna andra rond togs hem av Berendsen genom ett lägre anbud än Textilias.

Berendsens bud var på 23,5 miljoner kronor per år; ett klart lägre bud mot vad man tidigare gett. Textilia låg någon miljon högre.

Det nya avtalet mellan Berendsen och Region Halland gäller fyra år framåt.

Fakta: Berendsen i Torup utför tvätt och textilservice till 2 500 kunder dagligen till vårdkunder i södra Sverige. Varje dag levereras 38 000 artiklar och hanteras 14 000 kg i en högautomatiserad anläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11