23948sdkhjf

Flyttstädning i topp när Rut- och Rotavdragen ökar

Svenskarnas avdrag för Rot- och Rutarbeten ökar och slog rekord under 2014. Den mest efterfrågade tjänsten under året var flyttstädning, visar en sammanställning av årets förfrågningar hos tjänsteförmedlaren Offerta.se.
Tjänstemarknaden växer och utgör en allt större del av den svenska ekonomin. 2014 ser inte ut att vara ett undantag från trenden. Färska siffror från Skatteverket visar att utbetalningarna för rot- och rutavdragen aldrig har varit så höga som under förra året.

- Det är tydligt att tjänstemarknaden blir allt starkare i Sverige. Allt fler köper tjänster för att man kanske saknar tid eller kunskap för att själv utföra arbetet, säger Jens Nilsson, vd på Offerta.se.

Offerta.se har tagit fram statistik över årets mest efterfrågade tjänster, och flyttstädning toppar listan följt av badrumsrenovering och målning.

Under 2014 betalade Skatteverket ut närmare 19,5 miljarder kronor i skattereduktion, 16,5 miljarder kronor för rottjänster och nära 3 miljarder kronor för ruttjänster. Det motsvarar en ökning av rotavdragen med 12 procent och cirka 18 procent för rutavdragen, jämfört med 2013 års siffror.

- Ända sedan avdragen infördes har det varit en stabil ökning av användningen. Rut- och rotavdragen har verkligen gett en skjuts åt många mindre tjänsteföretag, säger Jens Nilsson.

Offerta.se är Sveriges största tjänsteförmedlare och förmedlar årligen cirka 70 000 förfrågningar.

De 10 mest efterfrågade Rot- och Ruttjänsterna 2014 hos Offerta.se med föregående års placering inom parentes:

1. Flyttstädning (1)

2. Badrumsrenovering (2)

3. Målning och tapetsering (4)

4. Hemstädning (2)

5. Elinstallation (5)

6. Renovering (7)

7. VVS, rör och gas (6)

8. Golvslipning och oljning (8)

9. Köksrenovering (10)

10. Takläggning (11)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094