23948sdkhjf

Allianceplus köper Städab Service Partner Sverige

Allianceplus stärker sin ställning som facility management bolag på den svenska marknaden genom förvärv av Städab Service Partner Sverige AB.
Allianceplus har förvärvat Städab. Städab med verksamhet i huvudsak i Stockholmsområdet och i Uppland, grundades år 1957. Företaget omsätter idag 65 miljoner kronor och har cirka 250 anställda och har genomgått en fantastisk utveckling. Bakgrunden till försäljningen är att Städab vill hitta nya vägar för att fortsätta utvecklas kraftfullt på den svenska marknaden. Att få en ny ägare med resurser och kapacitet som kan bidra till företagets utveckling är då det bästa alternativet för framtiden.

Försäljningen gäller från 14 november 2014.

Allianceplusär en av Skandinaviens ledande aktörer i servicebranschen med kunder både inom offentlig och privat verksamhet. Företaget ägs av de danska kapitalfonderna Polaris Private Equity samt Kirk Kapital A/S och kommer i och med förvärvet av Städab att sysselsätta 4 500 medarbetare varav 2 700 i Sverige. Företaget ett brett utbud av tjänster inom facility management och har verksamhet över hela Sverige. Visionen är att tillsammans med sina medarbetare och kunder skapa framtidens FM-relation.

Med uppköpet av Städab stärker Allianceplus ytterligaresin verksamhet i Stockholmsområdet och i Uppland och fortsätter att expandera på FM-marknaden.

- Vi är mycket nöjda med den här affären. Den stärker vår närvaro i Stockholmsregionen och i Uppland, där vi redan idag har stor verksamhet. Dessutom stärker vi vårt erbjudande inom nya marknadssegment. Den kompetens som finns i Städab kompletterar vår nuvarande organisation på ett bra sätt, säger Ulrica Björnör, vd på Allianceplus AB.

- Affären är en bra lösning för alla parter, säger Mikael Isaksson, vd och ägare till Städab Service Partner Sverige AB. Verksamheten har möjligheter att utvecklas och växa ytterligare och den möjligheten kommer att kunna erbjudas med Allianceplus som ägare, detta såväl verksamheten som tjänsterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.205