23948sdkhjf

Berendsen varslar i Torup

Berendsen har för avsikt att varsla samtliga personer om uppsägning vid anläggningen i Torup. Anledningen är att avtalet med Region Halland, som 2013 stod för nästan 50 procent av anläggningens omsättning, nu upphör senast augusti 2015.
Ett nytt upphandlingsförfarande har återigen påbörjats och förväntas vara klart runt årsskiftet. Om Berendsen vinner upphandlingen fortsätter verksamheten, annars finns det en risk att anläggningen i Torup
måste avvecklas.

- Det är mycket tråkigt att återigen behöva varsla om uppsägning, men situationen vi befinner oss i ger oss inte några andra alternativ. Avtalet med Region Halland är som vi tidigare uttryckt en mycket viktig kund för verksamheten i Torup, säger Country Manager, Håkan Olsson.

Det formella beslutet om eventuell nedläggning kommer att ske tillsammans med de fackliga representanterna om Berendsen förlorar avtalet med Region Halland. Alla detaljer om hur verksamheten fortsätter, eventuell avveckling och andra frågor kommer att diskuteras i förhandlingar med facket om det blir aktuellt.

- Vi har redan tidigt i år undersökt om vi skulle kunna kompensera bortfallet som en förlorad
upphandling av landstingsavtalet skulle innebära. Tyvärr är situationen sådan att det kommer att bli mycket svårt att skapa lönsamhet utan landstingsavtalet, sager Håkan Olsson.

Om en avveckling blir aktuell överförs de uppdrag som återstår till närliggande Berendsen anläggningar.

Berendsen i Torup har miljö- och kvalitetsarbetet i fokus. Anläggningen är Svanenmärkt enligt de senaste kriterierna 3.0. Vidare är Berendsen i Torup certifierade enligt SS-EN 9001 och 14001. Som första tvätteri inom Berendsen i Sverige är anläggningen i Torup certifierad enligt kvalitetsstandarden SS-EN 14065 som inkluderar riskanalys för att kunna garantera hygienen och därmed säkerställda textilier till kund.

Berendsen i Torup utför tvätt och textilservice till 2 500 kunder dagligen till vårdkunder i södra Sverige. Varje dag levereras 38 000 artiklar och hanteras 14 000 kg i en högautomatiserad anläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078