23948sdkhjf

Städningen – ett ämne som barnfamiljer ofta bråkar om

Damm, smuts och disk överallt - det är vad många barnfamiljer stör sig mest på i hemmet. Det visar en undersökning som tjänsteförmedlingsföretaget Offerta.se låtit göra.
Gnat och tjat över dammråttorna som kryper fram i hörnen, bråk om avtrycken som syns i hela huset efter barnens leriga gummistövlar eller utbrott på en tonåring som vägrar att städa sitt rum. Det är ingen myt att det är städningen som ger upphov till flest diskussioner i hemmet.

I den undersökning som Offerta.se låtit genomföra uppger 23 procent av de tillfrågade barnfamiljerna att det är städningen som vållar mest bråk i hemmet, före till exempel ekonomi och renoveringar. Framför allt är det damm, smuts och disk som stör. Nästan varannan person går därför och småplockar varje dag för att hålla rent och snyggt i hemmet.

Med Rut-avdraget är det emellertid allt fler svenskar som anlitar städhjälp. Brist på tid och lust är de främsta anledningarna till att man kan tänka sig att ta in någon som sköter städningen åt en.

- Undersökningen visar att det barnfamiljerna helst vill ha hjälp med är flyttstädning och hemstädning, säger Sandra Jansson, PR- ansvarig på Offerta.se.

Konsumentundersökningen genomfördes tillsammans med NEPA och 1 700 personer tillfrågades.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095