23948sdkhjf

Kampanj mot dammråttor i avloppet

Damm innehåller skadliga kemikalier från till exempel elektronik och plast. Avloppsreningsverk är inte byggda för att rena bort kemikalier och det finns risk för betydande miljöstörningar. I en riktad offensiv mot dammråttor i avloppet har Käppalaförbundet dragit igång en informationskampanj som förtydligar sambandet damm i avlopp och negativ miljöpåverkan.
Om damm spolas ner i avloppet fortsätter kemikalierna ut i ekosystemet och påverkar miljön negativ. Genom den informationskampanj som startade i oktober vill man uppmärksamma problemet och få folk – både proffs och allmänhet - att dammsuga och använda mikrofiberduk i stället för att våttorka när de städar.

Kampanjen är den andra delen i en treårig informationssatsning med tema kemikalier. Målet är att förändra beteendet hos de över en halv miljon invånarna i förbundets elva medlemskommuner och på så sätt minska mängden kemikalier som kommer till förbundets reningsverk, Käppalaverket, och därmed minska utsläppen till miljön. I princip sagt riktas anmaningen i lika hög grad till folk som arbetar mer yrkesmässigt med städning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078