23948sdkhjf

Illa städat irriterar på bostadsvisningen

Överdriven homestyling och slarv med städningen är faktorer som i hög grad irriterar spekulanter som går på en bostadsvisning. Detta enligt Svensk Fastighetsförmedling som frågat drygt 1 200 svenskar vad de tycker är det mest irriterande att mötas av under visningen.
Överdriven homestyling och illa städat är det man upplever som mest irriterande på en bostadsvisning, följt av problem med oseriösa spekulanter.

Det som irriterar svenskarna allra mest är överdriven homestyling, det anger 49 procent av de som besökt en bostadsvisning. Främst är det männen som anser att bostaden inte bör vara allt för stylad, 55 procent av dem anser att detta är det mest irriterande. Motsvarande andel bland kvinnorna är 44 procent.

Hur välstädat hemmet är vid visningen har också stor inverkan på besökarna. Nära fyra av tio, 38 procent, anser nämligen att det mest irriterande på visningen är en ostädad bostad.

Även oseriösa eller högljudda spekulanter irriterar, det anser 25 respektive 23 procent av svenskarna. Mer än var femte, 21 procent, anser att stökiga barn på visningen är störande.

– Syftet med visningen är att visa upp bostaden för så många spekulanter som möjligt och skapa ett intresse för att faktiskt vilja bo i den. Inför visningen är det viktigt att man åtgärdar småfel, plockar undan personliga småsaker, storstädar, skapar ytor och lyfter fram bostadens fördelar. Man ska däremot inte försöka dölja några brister eller fel, säger Dan Sjöholm på Svensk Fastighetsförmedling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078