23948sdkhjf

Bristande skolstädning i kommuner runt Stockholm

Stora brister i städningen på förskolor och skolor i Tyresö, Nynäshamn och Haninge avslöjas i en nyligen genomförd inspektion på ett hundratal skolor och förskolor i nämnda tre kranskommuner till Stockholm.
Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund har inspekterat städningen på ett hundratal skolor i Tyresö, Nynäshamn och Haninge. Inspektionen påvisar stora brister i städningen.

I projektet har inspektörerna granskat ett hundratal skolor och förskolor och de konstaterar bland annat att mjölkautomater i flera skolor var igengrodda av smuts, och att skolorna har för få toaletter. Skräckexemplet är en skola där 70 elever delar på en toalett.

Enligt SR P4 Stockholm riktas nu en direkt anmaning till ett antal förskolor och skolor i Tyresö, Nynäshamn och Haninge att sköta städningen bättre – bland annat för att minska risken för smittspridning.

Fakta: I början av 2008 slog kommunerna Haninge, Nynäshamn och Tyresö ihop sin miljö- och hälsoskyddstillsyn och bildade Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078