23948sdkhjf

Oron för valet bromsar Rut

Användningen av Rutavdraget mattas av och det är troligt att oron inför valet spelar in. Januari till juli noterades en tillväxt för Rut på 22,2 procent men i augusti noteras ett tydligt hack och tillväxtsiffrorna sjönk till till tolv procent.
Osäkerheten runt Rutavdragets framtid gör sig synligt i tillväxtsiffrorna, menar IT-företaget About Time som analyserat ny statistik från Skatteverket.

Rutbranschen, som består av små och medelstora företag, påverkas av Rutavdragets framtid. Partierna åsikter skiljer sig åt kraftigt – Alliansen och Miljöpartiet vill behålla och även utveckla Rutavdraget, medan Socialdemokraterna vill halvera det (men behålla Rotavdraget på samma nivå) och Vänsterpartiet vill ta bort det helt.

En enkät som utfördes under våren, 2014 av About Time visar att Rutföretagens största hinder för expansion är just osäkerheten inför valet. 71 procent av företagen angav detta som det största hindret för att investera i ny personal, lokaler etc.

- Företagen i branschen har länge varit medvetna om den politiska risken men först nyligen har partiernas ståndpunkter hamnat i media och det har gått upp för vanligt folk att rutavdraget faktiskt är i fara, säger Göran Gustafsson vd, About Time.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078