23948sdkhjf

Kärcher lanserar ny modell för klimatneutral lokalvård

Kärcher har börjat erbjuda sina kunder klimatneutral lokalvård. En oberoende organisation certifierar den miljöbelastning som lokalvården på ett städobjekt orsakar. Kärcher köper sedan motsvarande mängd utsläppsrättigheter och klimatneutral el från till exempel vindkraftverk.
Daniel Melin, Kärcher, som utvecklat modellen för klimatkompenserad lokalvård påpekar att debatten om miljöriktig lokalvård tenderar att - med viss ensidighet - fokuserar på frågan om hur lite vatten och rengöringsmedel man kan klara sig med samt hur miljövänligt rengöringsmedlet är.

Lösningar helt utan rengöringsmedel har tagit stort utrymme i debatten och vunnit i popularitet. Men, säger Daniel Melin:

- Vatten och rengöringsmedel motsvarar bara cirka 14 procent av den miljöbelastning i form av koldioxidutsläpp som golvvård med en skurmaskin orsakar och ger därmed en skev bild av "miljövänlig" lokalvård.

- Att städa utan kem och rengöringsmedel kan orsaka negativa effekter på ytskiktens livslängd med betydligt större miljöbelastning och kostnader som följd när dessa måste bytas ut i förtid.

Den modell som som nu lanseras innebär i sak således att Kärcher låter en oberoende organisation certifiera den miljöbelastning omvandlat i koldioxid som lokalvården orsakar och Kärcher köper motsvarande mängd utsläppsrättigheter och klimatneutral el från till exempel vindkraftverk.

Kärchers Klimatneutral Lokalvård bidrar således med 0 gram koldioxid under en avtalstid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.314