23948sdkhjf

Fler rekryterar från Samhall

Antalet övergångar från Samhall till andra arbetsgivare ökar. Under första halvåret 2014 gick 613 personer från Samhall till en anställning hos andra arbetsgivare, en ökning med 26 procent jämfört med 2013.
Intresset för Samhalls tjänster och medarbetare fortsätter att öka. Under det första halvåret ökade antalet personer som arbetar i Samhalls kunduppdrag. Utvecklingen uppges ha samband med bolagets nya uppdrag att utveckla arbetslösa ungdomar genom arbete. Samtidigt ökade också övergångarna till näringslivet.

.Under första halvåret 2014 gick 613 personer från Samhall till en anställning hos andra arbetsgivare.Under samma period fick ytterligare 4706 personer jobb eller praktik hos Samhall.

– Resultatet är ett kvitto på att kompetensen hos våra medarbetare efterfrågas. Men vi ser att det finns mer att göra och vi kommer i höst att erbjuda ännu fler arbetsgivare en möjlighet att rekrytera direkt från oss, säger Monica Lingegård, VD på Samhall AB.

I höst lanserar Samhall ett rekryteringsverktyg som kopplar samman arbetsgivares behov med de kompetenser som finns hos Samhalls medarbetare.

Förhoppningen är att det ska bli lika naturligt att vända sig till Samhall när man vill rekrytera som att vända sig till Arbetsförmedlingen eller ett bemanningsföretag.

– Målet är att hjälpa landets arbetsgivare att sänka sina trösklar och se till faktisk kompetens. Genom tjänsten kan vi matcha kompetenta och motiverade medarbetare till arbetsgivare på samma sätt som vi själva så framgångsrikt matchat till kunduppdrag i över 30 år, avslutar Lingegård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063