23948sdkhjf

Ny stor delägare i Alliance+

Danska investmentbolaget Kirk Kapital A/S har förvärvat 46,5 procent av aktierna i Polarisägda servicekoncernen Alliance+.
Polaris är fortfarande majoritetsaktieinnehavare och meddelar i en kommuniké att man ser fram emot samarbetet som ska ge ytterligare tillväxt till Alliance+

Alliance+ har sedan 2009 haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 27 procent, driven av uppköp, organisk tillväxt samt lansering av nya servicetjänster som har förvandlat Alliance+ från ett traditionellt städbolag till ett serviceföretag som även är verksamt inom Office Support- och Property Services.

Alliance+ uppnådde 2013 en omsättning på 931 miljoner danska kronor, vilket var närapå en tredubbling sedan 2009, och rörelseresultatet (EBITDA) blev 69 miljoner DKK.

Företagets uppköpsstrategi förväntas redan i år att bidra till att omsättningen växer till en nivå på 1,3 miljarder danska kronor per år, med en väsentligt förbättrad förtjänst. Målet för den nya ägarkretsen är att minst fördubbla denna omsättning fram till och med 2017 via ytterligare uppköp, vidareutveckling av verksamhetens Facility Management services och expansion till nya marknader i närområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062