23948sdkhjf

Rahms fick Svanen

Rahms Fönsterputs och Städ i Stockholm har fått en Svanen-licens. De 110 anställda på Rahms i Västberga städar nu enligt Svanens krav: de använder miljömärkta kemikalier, doserar rätt, kör klimatsmart med godkända städfordon och med rätt körstil med mera.
– Det är väldigt positivt att Stockholmsregionen förstärks med ytterligare en aktör inom Svanenmärkta städtjänster. Det finns stora miljö-, klimat- och hälsovinster att göra i den här branschen, säger Elsa Levinson, ansvarig för städtjänster på Svanen.

– Svanen är den pusselbit som hittills saknats . Vi får ännu mer ordning och reda vilket, leder till bättre marginaler, något som behövs i en pressad bransch. Det är även en bra investering i personalen, som ju är den viktigaste resursen vi har. De får en ännu mer hälsosam arbetsmiljö och dessutom är de väldigt stolta över att jobba på ett Svanenmärkt företag, säger Christer Lantz, vd Rahms.

Miljöarbete har funnits länge på agendan hos Rahms och har arbetat med miljöledningssystemen ISO 14001/9001 och är arbetsmiljöcertifierade enligt OHSAS 18001. Men när en stor kund efterfrågade Svanen satte arbetet definitivt fart.

– Vi ser hur allt fler kunder blir medvetna om att de påverkar miljön genom sina städtjänster. I alla fall kunder på den privata marknaden. Offentlig sektor ser bara till lägstapris. Vi är ett seriöst företag och vill betala ut löner som personalen kan leva på, säger Christer Lantz.

Lägstapris styr offentlig upphandling av städtjänster idag, det visar en rapport som Almega Serviecentreprenörerna har gjort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066