23948sdkhjf

Barsebäck Kraft förlänger samarbetet med ISS

Barsebäck Kraft AB (BKAB) förlänger samarbetet med ISS som leverantör av integrerade servicetjänster inkluderat lokalvård. Parterna har tecknat ett förlängningsavtal för hela 2015 avseende servicetjänster vid kärnkraftverket i Barsebäck.
ISS fortsätter sitt åtagande som leverantör av integrerade servicetjänster vid kärnkraftverket i Barsebäck. Det nya avtalet befäster ytterligare ISS unika position som den enda FM-leverantören till den svenska kärnkraftsindustrin. ISS levererar idag servicetjänster vid samtliga fyra kärnkraftsanläggningar i Sverige.

ISS har varit BKAB:s servicepartner sedan 2008 och har sedan dess ansvarat för bland annat industriell- och radiologisk sanering, restaurangdrift, hotellverksamhet, lokalvård, avfallshantering, konferensservice och godstransporter. Utöver detta ansvarar ISS för en rad servicefunktioner på kontrollerat område såsom dekontaminering av ytor, komponenter och material, hantering och sortering av aktivt avfall, lyft via manövrering av traverser, transport av farligt avfall samt lastning och lossning av gods på transportfartygen Sigyn och Sigrid.

- Vi har valt att fortsätta på den inslagna vägen av givande och utvecklande samarbete med ISS som leverantör även under 2015. ISS långa erfarenhet som tjänsteleverantör till kärnkraftsindustrin var förstås avgörande för vårt val av leverantör, säger Thomas Hagentoft, chef anläggningsservice, Barsebäck Kraft AB.

- Vi är mycket stolta över att Barsebäck valt att fortsätta samarbetet med ISS som leverantör av servicetjänster i en integrerad lösning. Genom ett mycket nära och öppet samarbete har vi lyckats skräddarsy leveransen och därigenom byggt upp ett framgångsrikt partnerskap, säger Stefan Svensson, chef för Industrisegmentet inom ISS.

Fakta: Barsebäck 1 stängdes 1999, och Barsebäck 2 stängdes 2005. Barsebäck är den första kommersiella kärnkraftsanläggningen som kommer att rivas i Sverige. BKAB arbetar nu med servicedrift, tar hand om anläggningen och förbereder rivning på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062