23948sdkhjf

Gott arbetsmiljöarbete på städenheten i Piteå

Det engagerade arbetsmiljöarbete som bedrivs på städenheten i Piteå fortsätter imponera. Städenhetens arbete uppmärksammades nu senast på Arbetsmiljöverkets Nordiska konferens i Stockholm 2-4 juni. Elisabeth Caesar, områdeschef vid Piteå kommuns städenhet redogjorde för de insatser som gjorts för att främja ett hållbart arbetsliv.
Enligt arbetsmiljölagen skall arbetsförhållanden anpassas till människors olika förutsättningar i fysiskt och psykiskt avseende. Arbetsmiljöverket har uppmärksammat de framgångar och det strategiska arbete som städenheten i Piteå kommun har genomfört i syfte att förbättra städpersonalens arbetsmiljö.

Städarbetet är konstaterat belastande med arbetsuppgifter som leder till många besvär och skador hos personalen. För att motverka att detta uppstår har städenheten under flera år målmedvetet arbetat med att förbättra arbetsmiljön för städarna. Genom att ständigt arbeta med att förbättra arbetsmiljön kan man öka effektiviteten och därmed lönsamheten i organisationen - organisationen mår som personalen mår.

Från januari 2009 har sjukfrånvaron minskat med 9,4 procent till nuvarande 4,6 procent. För de allra flesta är den formella pensionsåldern 65 år. Nästan ingen städare har orkat arbeta så länge. Men i dag ser man med glädje att det ser annorlunda ut, många arbetar fram till 65 år och några har valt att arbeta ända fram till 67 år.

- Det är en glädjande utveckling och också ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Elisabeth Caesar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047