23948sdkhjf

VG-region väljer sopsäckar av biobaserad plast

Västra Götalandsregionen har ställt krav på biobaserad plast i upphandlingen av sopsäckar. På den grunden får Papyrus Supplies nu förmånen att – till VG-region - leverera ett mycket stort antal miljövänliga sopsäckar av biobaserad plast.
Västra Götalandsregionens krav på biobaserad plast i upphandlingen av sopsäckar kommer att minska användningen av oljebaserad plast med mer än 200 ton per år. Västra Götalandsregionen förbrukar årligen cirka 16 miljoner sopsäckar av plast.

Den årliga förbrukningen av sopsäckar har hittills kommit från fossil råvara. Nu kommer säckarna i ökad utsträckning från förnybar råvara. Detta via Papyrus Supplies – som i slutet av mars lanserade ett urval av påsar och säckar i det man kallar grön plast (biobaserad polyeten).

Genom de obligatoriska krav om biobaserad polyeten som ställts på ett urval av sopsäckar som används inom Västra Götalandsregionen kommer cirka 210 ton oljebaserad plast per år att ersättas med förnybar råvara.

Västra Götalandsregionen uppger att under avtalsperioden finns goda möjligheter att förnybar råvara introduceras i fler produkter.

– Västra Götalandsregionen ligger i framkant med sitt miljöarbete och har stort fokus i miljöfrågor. Vi är glada att vi kan bidra med sopsäckar av förnybar råvara som ersätter traditionella sopsäckar av fossil råvara och därmed minskar användningen av oljebaserad plast, säger Dan Andersson, VD på Papyrus Supplies.

Avtalet med Västra Götalandsregionen träder i kraft den 1 juni 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062