23948sdkhjf

Ny arbetsledarutbildning med sikte på städbranschen

En ny arbetsledarutbildning - specifikt utformad för städbranschen - är på väg att lanseras. Det är Fair Deal Group som tillsammans med Företagsuniversitetet är på väg att sjösätta en helt ny, kvalificerad modell för chefsutbildning som riktar sig till arbetsledare inom städ och service.
Den nya chefsutbildningen – som Fair Deal Group utvecklar tillsammans med Företagsuniversitetet - beräknas komma i gång under hösten 2014, (se även Fotnot nedan).

Målgrupperna för denna utbildning är bland andra arbetsledare, driftchefer, städchefer och städcontrolers med flera. Det handlar i sak om en ny, kvalificerad utbildning som läggs ut över ett år – fördelad på två dagar per månad samt flera helginternat.

Kursplanen kommer att inkluderar åtta block: ledarskap, kommunikation, ekonomi, juridik, logistik, teknisk kompetens, CSR och ett åttonde block som heter kvalitet, uppföljning och utveckling.

Utbildningen ska leda till diplomering och innehållsligt ligga på en nivå som i princip sagt innebär en form för akademisk arbetsledarutbildning. Ett imponerande och lovvärt initiativ.

Arbetsledare inom städ och service fyller en viktig funktion och bär ett stort ansvar på sina axlar. Arbetsledaren ska, förutom att arbeta operativt med att styra och utveckla verksamheten även lösa många olika sorters problem som dyker upp. Dessutom ingår ett HR ansvar som många gånger kan vara mer krävande än i andra branscher

[Fotnot/Rättelse: i nyss utgivna Rent nr 4/14 kan man läsa att förbundet Städbranschen Sverige är med om att arrangera den nya utbildningen. Den uppgiften är fel och bygger på ett missförstånd – däremot stämmer att Fair Deal Groups vd, Jesper Borrfors även är ordförande i SBS]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063