23948sdkhjf

Berendsen tappar avtalet med Region Halland

Från 1 september 2014 kommer Region Halland byta leverantör av tvätteritjänster. Textilia Tvätt & Textilservice tar över efter Berendsen. Ett 50-tal anställda hos Berendsen är nu varslade men företaget ska försöka överklaga upphandlingen.
Region Halland skriver i en kommuniké att det nya avtalet med Textilia innebär en stor besparing för regionen, och därmed för skattebetalarna.

Tvätteritjänster är en relativt stor kostnad för regionen på över 20 miljoner kronor per år. Avtalet med Textilia beräknas spara omkring tre miljoner kronor om året på regionens tvätterinota.

I tjänsterna ingår bland annat löpande tvätt och textilvård, upphämtning av smutstvätt och leverans av ren tvätt till Halmstad, Varberg och Kungsbacka sjukhus.

Avtalet gäller fyra år framåt, med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra år.

Beslutet innebär att Berendsen tvingats varsla ett 50-tal medarbetare vid tvätteriet i Torup, Hylte kommun i Halland.

Men Berendsen tycker sig ”fem i tolv” ha hittat brister i utformningen av förfrågningsunderlaget och kommer att begära överprövning av upphandlingen och tittar nu på grunderna för detta.

Berendsen pekar även på miljöaspekter som hänger ihop med leverantörsbytet. Berendsens tvätteri i Torup ligger nära de sjukhus som man servat. Textilias tvätt utförs i Örebro, och upphandlingen uppges ej ha tagit hänsyn till transporternas miljöpåverkan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078