23948sdkhjf

Nya miljökrav för minskad påverkan från städtjänster

Miljöstyrningsrådet publicerar nya och uppdaterade miljökrav för städtjänster. De skärpta kraven är bland annat tänkta att användas vid upphandlingar. En av de viktigaste frågorna som kvarstår är att minska kemikalieanvändningen och säkerställa en säker kemikaliehantering.
Parallellt med de uppstramade miljökraven lanseras ett nytt utvecklat stöd för utvärdering och uppföljning. Stödet presenteras i form av ett svars- respektive uppföljningsformulär.

Kraven fokuserar på att säkerställa kompetensen hos leverantörerna kring kemikalier.

- Alla upphandlande myndigheter upphandlar städtjänster, men sällan ges upphandlingarna tillräckliga resurser för att ställa krav och följa upp. Därför är det viktigt att underlätta med tydliga krav och ett strukturerat stöd, säger Maria Azzopardi, projektledare på Miljöstyrningsrådet.

En av de viktigaste frågorna som kvarstår är att minska kemikalieanvändningen och säkerställa en säker kemikaliehantering.

Kemikalieanvändningen är den största miljöbelastningen och kraven är därför utformade för att säkerställa kompetens kring kemikalier. Mängderna kemikalier som används ska även följas upp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078