23948sdkhjf

Södertälje skärper kraven på PMI Cleans skolstädning

Det städavtal som PMI Clean - sedan den 1 februari - har med Södertälje kommun kan komma att sägas upp om ett antal påtalade brister i leveransen kvarstår.
Det har under senare tid framförts flerfaldiga klagomål angående kvaliteten på den städning som PMI Clean svarar för på ett antal grundskolor i Södertälje.

Nu flaggar kommunen med en skriftlig varning som kan följas av hävt avtal, rapporterar Länstidningen Södertälje.

– Ja, i förlängningen kan vi häva avtalet. Men det bästa för alla parter är om vi kan få avtalet att fungera, säger utbildningskontorets ekonomichef Lena Henlöv.

Den dagliga städningen överallt, liksom städning av snabbt nedsmutsade ytor som entréer och toaletter uppges ha fungerat undermåligt. Kritiken gäller grundskolor som Pershagenskolan, Tavestaskolan, Oxbacksskolan, Hölöskolan och Brunnsängsskolan.

Nu har utbildningskontoret justerat instruktionerna i förtydligande riktning, för att de utpekade ytorna ska bli väl städade.

Lena Henlöv säger till Länstidningen att avtalet med PMI Clean kan komma att sägas upp:

– Möjligheten finns, men att ta hem städningen till kommunen som på Telge Rents tid, är en stor förändring som måste beslutas politiskt. Även beslut om att starta en ny upphandling är en stor insats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33