23948sdkhjf

Mellansvenska städ varslar 17 anställda i Gävle

Mellansvenska städ har förlorat det stora städkontrakt som man i många haft med Högskolan i Gävle. Kontraktet har gått till Allianceplus som tillträder i sommar. Drygt 15 medarbetare på Mellstäd förlorar i samband med detta jobbet. Men ett tiotal av de varslade uppges ha rimligt god chans att få nytt jobb hos tillträdande entreprenör.
Mellansvenska städ förlorade städuppdraget hos Högskolan i Gävle. Nu varslar företaget 17 personer, rapporterar Gefle Dagblad.

Företaget har totalt 65 anställda i Gävle det innebär att nästan var fjärde tjänst försvinner.

Redan vid årsskiftet meddelade högskolan att det nuvarande avtalet med Mellansvenska städ skulle sägas upp. Sedan dess har förhandlingar pågått. Men det står nu således klart ett annat städföretag tar över på högskolan.

– Vi är i en bransch där det hela tiden är sådana här upphandlingar. Vi lever med hotet hela tiden i och med att det är fasta upphandlingstider, säger Monica Lundin, distriktschef för Gävle/Sandviken till GD.

Tio av de 17 på Mellansvenska städ som får gå från sina jobb efter att företaget blivit av med städningen på Högskolan i Gävle, kan få jobb på Allianceplus.

– Vi ser absolut fördelar med att anställa personal med kunskap och erfarenhet av arbetet på högskolan, det förenklar vår uppstart av uppdraget, kommenterar Dalia Ramzi, regionchef på Allianceplus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063