23948sdkhjf

Borago skickar ljussläckare till kommunpolitiker

Almegas uppmärksammade kampanj med att skicka ett illaluktande doftljus till kommunpolitiker följs upp av utbildnings- och konsultföretaget Borago som nu skickar ljussläckare till samma politiker. Syftet är parallellt med Almegas: att fortsätta uppmärksamma bristande städning och ostädade skoltoaletter.
Almega, som är en branschorganisation för Sveriges tjänsteföretag, skickade i februari i år ut ett illaluktande doftljus till Sveriges kommunpolitiker.

Syftet var att uppmärksamma bristande städning och ostädade skoltoaletter, det så kallade skolsnusket.

Utbildnings- och konsultföretaget Borago har i dagarna valt att kontra denna aktion med att skicka ut ljussläckare till kommunpolitiker med förslag på problemlösning.

- Vi förespråkar Total Städkvalitet som ger förutsättningar för bra städkvalitet till rimlig kostnad utifrån Folkhälsomyndighetens krav, säger Karl Henriksson, vd för Borago.

Fler än 200 av Sveriges 290 kommuner har städning i egen regi. Vår erfarenhet säger att kostnaden för egen regi ligger på 170-300 kr/kvm och år vilket oftast innebär låg risk för skolsnusk.

Hög konkurrens och låga priser ökar risken markant för skolsnusk.

Borago arbetar med utbildning, utredning, upphandling och uppföljning och har 20 års erfarenhet av att hjälpa kommuner och landsting med kvalitetssäkring av städtjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156