23948sdkhjf

Minskad miljöpåverkan från professionella tvätterier

Med ny teknik har professionella tvätterier kunnat minska sin miljöpåverkan och resursförbrukning. En färsk rapport visar att den professionella tvättindustrin i Europa - under senare år - har minskat olje- och gasförbrukningen med 13 procent.
Mellan 2007 och 2011 minskade industriella tvätterier sin gas- och oljeförbrukning med 13 procent.

Under samma tidsperiod var elförbrukningen 5 procent lägre för tillhandahållandet av samma tjänster. Resultaten redovisas i en ny undersökning av resursförbrukningen i tvätterier för arbetskläder och linne som utförts av European Textile Services Association (ETSA).

Den minskade resursförbrukningen återspeglas genom en minskning av koldioxidutsläppen med 7 procent.

Branschens minskade miljöpåverkan är en följd av fortsatta investeringar i ren teknik, vilket är avgörande för att uppnå en hållbar utveckling. Fortsatta investeringar i ny teknik är avgörande för en hållbar framtid

Den teknik som används inom industrin har allmänt sett förbättrats och med tiden blivit mycket effektivare. Några nya förändringar (som till exempel processintegrerade vatten- och värmeåtervinningssystem, direktverkande vattenuppvärmningssystem i stället för traditionella pannhus, gasuppvärmda torktumlare och manglar, nya tvättmedel som möjliggör tvätt vid låg temperatur samt användningen av förnybara energikällor) kommer att hjälpa industrin att arbeta på ett ännu mer hållbart sätt.

Enligt undersökningen använder ungefär 50 procent av tvätterierna för arbetskläder och vart femte linnetvätteri någon form av utökad avloppsrening.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062