23948sdkhjf

Allianceplus har förvärvat Support Syd

Allianceplus stärker ytterligare sin ställning som servicebolag på den svenska marknaden genom förvärv av Support Syd. Affären är det tredje stora förvärv av städbolag som danskägda Allianceplus gjort under senare år i Sverige.
Allianceplus som är en av Sveriges och Danmarks största aktörer i servicebranschen, har förvärvat Support Syd AB.

Support Syd, med verksamhet i huvudsak i södra Sverige, grundades år 2000 och har sedan dess haft en mycket god och dynamisk utveckling.

Företaget omsätter idag 110 miljoner kronor med cirka 350 anställda. Support Syd har under tre år utsetts till Gasellföretag, två gånger på Tillväxtlistan och två gånger varit i final i Alectas utmärkelse ”Sveriges bästa arbetsplats”.

- Vi är mycket nöjda med den här affären. Den stärker vår närvaro i södra Sverige, där vi redan idag har stor verksamhet. Dessutom stärker vi vårt erbjudande till nya marknadssegment. Den kompetens som finns i Support Syd kompletterar vår nuvarande organisation på ett bra sätt, säger Ulrica Björnör, vd på Allianceplus AB.

- Verksamheten har möjligheter att utvecklas och växa ytterligare och det kommer vi att kunna erbjuda med Allianceplus som ägare. Affären är en bra lösning för alla parter, säger Peter Rehnström vd och en av ägarna till Support Syd AB

Fakta: Allianceplus är en av Skandinaviens ledande aktörer i servicebranschen med kunder både inom offentlig och privat verksamhet. Företaget ägs av den danska kapitalfonden Polaris Private Equity och kommer i och med förvärvet av Support Syd att sysselsätta 4 300 medarbetare varav 2 500 i Sverige.

Under senare år har Allianceplus även förvärvat Facila i Sverige, Miljöteamet och Express Gruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078