23948sdkhjf

Norrlands Miljövård AB förvärvar UmiRen Städ AB

Familjeföretaget Norrlands Miljövård (NMV) har förvärvat samtliga aktier i familjeföretaget Umiren Städ (UmiRen). NMV är ett av de ledande serviceföretagen i Sverige. Förvärvet av UmiRen innebär en väsentlig förstärkning av NMVs marknadsandelar i Umeå.
UmiRen omsätter årligen cirka 20 miljoner kronor och har cirka 70 anställda i Umeå med omnejd. I och med förvärvet kommer omsättningen i NMV-koncernen att uppgå till cirka 195 miljoner kronor på årsbasis.

- UmiRen är ett välskött bolag och har liksom oss en stark lokal förankring. Tillsammans kommer vi att utgöra en kraftfull leverantör av servicetjänster, säger bröderna Peter och Kent Norberg, ägare av Norrlands Miljövård AB.

Maria Holmberg och Eva Sehlstedt, UmiRen kommenterar affären:

- Vi hoppas kunna utvecklas tillsammans med NMV och våra kunder till den bästa serviceleverantören. Vi bedömer även köparen som den bästa tänkbara med likvärdig företagskultur och historia. Fusionsplaner finns även om NMV tills vidare kommer att driva UmiRen som ett dotterbolag.

Systrarna Maria Holmberg och Eva Sehlstedt kommer finnas kvar som nyckelpersoner i verksamheten

Inga förändringar sker alltså tills vidare beträffande UmiRens verksamhet. Det kommer att vara samma personal som tidigare med samma höga servicenivå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078