23948sdkhjf

Fackförbund i samarbete mot främlingsfientlighet

Fackförbunden Kommunal och Vision inleder ett unikt samarbete för mångfald och likabehandling. Förbunden skriver i den gemensamma skriften En arbetsplats för alla att syftet är att motverka främlingsfientlighet och bidra till ett öppet klimat på arbetsplatserna.
Kommunal och Vision organiserar tillsammans en mycket stor del av de anställda inom välfärden och ser det som självklart att arbetslivet ska vara fritt från diskriminering.

Annika Strandhäll, förbundsordförande i Vision:

- För Vision handlar det om att ta tillvara människors olika erfarenheter och kunskaper. Vi tror på mångfald och att det ger oss en ännu bättre välfärd. För oss som fackförbund är det också viktigt att argumentera för allas lika värde och mot de grupper som vill dela upp samhället i vi och dom, säger.

Annelie Nordström, förbundsordförande i Kommunal:

- Kommunals övertygelse är att mångfald, olikheter och solidaritet gör vårt land starkare. Det är ett vinnande koncept. Det gäller Sverige, Europa och världen, det gäller i facket och på arbetsplatserna. Det är vår skyldighet som fackförbund att stå upp för alla människors lika värde.

Skriften En arbetsplats för alla utgår från att olikheter berikar och uppmuntrar till diskussion på arbetsplatserna. Samarbetet kring mångfald är en del i ett större samarbetsavtal som Kommunal och Vision har slutit.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066