23948sdkhjf

Södertälje anlitar PMI Clean för städning av förskolorna

Städkalabaliken i Södertälje är utklarad. Telge Inköp har, efter ny upphandling kontrakterat PMI Clean för städningen av ett 60-tal förskolor. Men notan blir dyr. Kommunen får betala totalt 2,4 miljoner kronor mer för den städningen än vad frånträdande entreprenören – Activa Service hade kontrakt på.
Efter det överraskande beskedet att Activa Service kastat in handduken - och frånträtt ett bindande kontrakt på 42000 kvadratmeter föreskolestädning - innan uppdragets ens var påbörjat blev det oro och rörigt i kommunen. Det fanns akut risk att kommunens cirka 60 förskolor skulle stå utan fungerande lokalvård.

Problemen kunde ändå, rapporterar Länstidningen Södertälje lösas på ett snabbt om än för kommunen fördyrande sätt.

Telge Inköp har efter ny snabbupphandling skrivit på ett avtal med PMI Clean - som tar över förskolestädningen. Enligt Länstidningen blir den notan totalt 2,4 miljoner dyrare än vad man först hade kontrakt på med Activa.

Avtalet är på två år och PMI Clean kommer att debitera 1,2 miljoner kronor mer per år än vad som var överenskommet mellan kommunen och Activa.

Södertälje kommun skriver i en kommuniké:
Det företag som vunnit kommunens upphandling av städning av förskolor meddelade förra veckan att de inte kan leverera enligt avtal.

Södertälje kommun har därför valt att lösa företaget från avtalet för att säkerställa att förskolorna blir städade.

Det innebär att man snabbt varit tvungen att göra en ny upphandling för förskolorna, en s k direktupphandling. De företag som lämnat in anbud i den upphandling som gjordes under hösten har fått vara med och offerera på städningen av förskolorna.

Från och med den 3:e februari städar PMI Clean förskolorna.

De företag som kommer att städa kommunens lokaler från och med den 3:e februari är:

Förskolor PMI Clean AB
Grundskolor PMI Clean AB
Gymnasium Miab AB

Social- och omsorgskontoret: Rengörare Näslund AB
Kultur- och fritidskontoret: Rengörare Näslund AB
Kommunstyrelsens kontor: Rengörare Näslund AB
Samhällsbyggnadskontoret: Rengörare Näslund AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094