23948sdkhjf

Här är 2013 års finalister i Clean Bright Awards

CLEAN Bright Awards är branschpriset som lyfter fram förebilder och framtidslöften inom den svenska städ- och servicebranschen. Tävlingsjuryn har nu nominerat totalt 18 finalkandidater i sex olika priskategorier. Tävlingen avgörs och årets vinnare presenteras på CLEAN Service & Supply i Malmö, onsdag 6 november klockan 16.30.
Årets Skalman:
2013 års teknologipris går till det företag eller person som tillfört branschen något nytt och extra i fråga om metodutveckling och/eller teknologisk funktionalitet.
Kategorisponsor: City Papper

Finalkandidater 2013 är

Dennis Andersen
Dennis Andersen / Andersen Control Aps är upphovsmannen bakom den danska hygienstandarden DS-2451-10 som även finns i svensk version. Standarden och dess uformning är unik i sitt slag. Den kan fastställa nivåer för ytors renhet och anvisa metoder för kvalitetsuppföljning. Standarden är normativ till INSTA 800 - erbjuder ett säkrare sätt att beskriva kvalitetskrav på städning – med mål att förebygga infektioner.

Hans Brotoft
Hans Brotoft, vd för ErgoInvent AB arbetar på ett konkret och fruktbart sätt med idéer och projekt som kan underlätta städarens vardag. Exempel är lanseringen av Ergoslider – ett unikt konstruerat moppstativ som hjälper städaren att komma åt vid svåråtkomliga städområden. På så vis skonas axlar,
knän och rygg. Med några enkla handgrepp kan man dessutom plocka isär moppstativet - som på så sätt hålls fritt från smuts och bakterier.

Daniel Melin
Daniel Melin marknadsutvecklare på Kärcher Svenska AB är troget och starkt engagerad i frågor som rör teknisk och annan metodutveckling i städbranschen. Daniel Melin har bland annat skapat och lanserat en digital serviceportal för städmaskiner. Via denna innovativt uppbyggda portal kan användare få full kontroll över sin maskinpark, beställa service och slitagedelar samt generera rapporter med mera.

Årets Vardagshjälte:
Är ett företag eller en enskild person, eller ett team, som genom service och nytänkande avsevärt underlättat arbetsvardagen för sina kunder. I bedömningen läggs lika stor vikt vid den lilla insatsen som vid större grepp i syfte att skapa mervärden för kunden.

Kategorisponsor: Papyrus Supplies

Finalkandidater 2013 är

Aklilu Habtewold
Aklilu Habtewold, Express Gruppen beskrivs som serviceinriktad på närmast unik nivå och dessutom alltid på gott humör. Oavsett yttre omständigheter är han alltid glad och positiv. Aklilu Habtewold är omtyckt av både kollegor och kunder. Han får också positiv feedback av människor runt om kring honom, just eftersom han sprider glädje överallt han befinner sig. Han ställer alltid upp för sina kollegor och ser aldrig hinder eller
problem.

Agneta Jovanovic
Agneta Jovanovic, Sodexo, Göteborg, Evenemang Ullevi och Scandinavium har etablerat ett enastående professionellt samarbete med kunden, både vad gäller kvalitet i leveransen som personligt engagemang. Kunden visar stor uppskattning både för utfört arbete samt tacksamhet över de förslag till lösningar som Agneta levererar. Agneta Jovanovic står dessutom för ett inspirerande och tydligt ledarskap och är mycket uppskattad av sina medarbetare.

Zoran Vranjes
Zoran Vranjes, Sodexo beskrivs som ovärderlig för det uppdrag som han ansvarar för. Zoran sköter städning, post, frukt och hjälper till med service av kaffeautomater med mera. I tillägg bjuder han på en stor portion flexibilitet och positiv vilja att rycka in också när kunden frågar om annat, t ex hjälpa till med tolkning. Zoran Vranjes personifierar begreppet god service och ser inte att något är omöjligt för honom.

Årets Glansföretag:
Glansföretag är företag som satsar på att stärka både varumärket och arbetsgivarrenommé. En framsynt personalpolitik kombineras med affärsutveckling och kundfokus. Vinnaren symboliserar en framtidstro som attraherar kunder och medarbetare.

Kategorisponsor: SFRO

Finalkandidater 2013 är

Gipeco
Gipeco utvecklar produkter och metoder för modern systemstädning. Företagets strategi går ut på att hitta lösningar som ger städorganisationer idéer och insikter om hur man långsiktigt sparar pengar samtidigt som städresultatet blir bättre. Företaget är seriöst, välskött och känt för hög produktkvalitet. Gipecos miljöarbete är omvittnat starkt. Flera av företaget produkter är Svanenmärkta och man jobbar hårt med att miljöanpassa städmetoder med mera.

Inspira
Inspira är ett städ- och serviceföretag som står för nytänkande, visioner och kreativ utvecklingsanda. Inspira arbetar bland annat med en egen, unikt uppbyggd modell för kvalitetssäkring. Inspira var först med Svanenmärkta städtjänster och även först i branschen med Korpens hälsodiplomering. Inspira står även för socialt engagemang; är vänföretag till Stockholms Stadsmission och har startat yrkesinriktade utbildningar som hjälper en socialt utsatt grupp av människor tillbaka på fötter genom meningsfullt arbete.

Support Syd
Support Syd representerar en kombination av framåtanda, kvalitet och lönsamhet. Support Syd har bland annat utmärkt sig genom en starkt positiv personalpolitik. Låg rapporterad sjukfrånvaro, tillsammans med en låg personalomsättning är bevis för att personalen trivs. Företaget har en unik lönesättningsmodell och är känt som ett innovativt företag med en hög kvalitet på levererad tjänst. Support Syd konkurrerar aldrig med lägsta pris och är ändå ett lönsamt företag i en hårt konkurrensutsatt bransch

Årets Hederspris:
Specialpris till en person som gjort något extra för att främja städ- och servicebranschens utveckling i vid mening sagt, inkluderat insatser för att lyfta fram branschens goda namn och rykte.
Kategorisponsor: Rent

Finalkandidater 2013 är

Jesper Borrfors
Jesper Borrfors, delägare i Fairdeal Group och nyvald ordförande för Städbranschen Sverige representerar äkta nytänkande, nya linjer och ett engegemang för städbranschen som aldrig tryter. Han är ivrig att förändra och ifrågasätta system och rutiner som kanske rullat på lite för länge och som och ingen riktigt tar tag i. Jesper Borrfors arbetar även med att lyfta in ny teknik - på rätt nivå till arbetsledning och kvalitetssystem.

Christian Dolk
Christian Dolk, vd för Borago har genom en rad år och på ett alltid lika engagerat och helhjärtat sätt arbetat för att förverkliga målet att alla i lokalvårdsbranschen har en ordentlig utbildning – städare såväl som arbetsledare och andra. Boragos eget utbud av lokalvårdsutbildningar är brett upplagt och unikt i sitt slag på den svenska marknaden. Christian Dolks insatser och engagemang för städbranschens yrkes- och kunskapsmässiga förkovran har på flera sätt bidragit till att höja städyrkets status.

Peter Rehnström
Peter Rehnström, styrelseledamot i Städföretagens Riksorganisation (SFRO) tillika vd för Support Syd är starkt engagerad för opinionsbildning rörande den svenska städ- och servicebranschens ödesfrågor. Peter Rehnström för fram sina åsikter på ett öppet och rättframt sätt Hans analyser av städbranschens nuläge och utveckling bidrar ofta till klargörande eftertanke och utvecklingsarbete. Som vd för Support Syd driver han en enveten kamp för justa villkor och sunda affärer.

Årets Arbetsledare:
Arbetsledare fyller en viktig funktion och bär ett stort ansvar på sina axlar. Arbetsledaren ska, förutom att arbeta operativt med att styra och utveckla verksamheten även lösa många olika sorters problem som dyker upp. Kategorin Årets arbetsledare vill främja och lyfta fram en riktigt god förebild i dessa avseenden.

Kategorisponsor: Avista Time.

Finalkandidater 2013 är

Maurizio D’Aponte
Maurizio D’Aponte, Sodexo beskrivs som arbetsledaren med det lilla extra. Har arbetat inom branchen i mer än 20 år och sätter den största stolthet till arbetet och sina medarbetare som tänkas kan. Han lämnar aldrig något åt slumpen, ställer alltid upp och ger sig inte innan kunden är 110 procent nöjd. Han har skapat ett bra team, motiverar och utvecklar sina medarbetare till ständiga förbättringar.

Lena Jarleberg
Lena Jarleberg, Förenade Service är en person som uppges sätta både kunden och sina medarbetare i första rummet, dvs hon är nära både kund och medarbetare. Hon arbetar aktivt med att få fram det bästa ur varje individ. Lena är mycket omtyckt tvekar inte att hjälpa andra. Lena har ett stort ansvar då hon driver ett eget driftskontor i Karlskrona med både den frihet och det ansvar det innebär.

Seija Marjoniemi
Seija Marjoniemi, Inspira presenteras som en tydlig, och kunnig arbetsledare. Hon inger förtroende och trygghet i sin roll. Hon får sin personal att lysa, ställer tydliga krav, ger feedback och har en mycket god relation med såväl sina kunder som sin personal och kollegor. Vid sidan om sin arbetsledarroll är hon också på ett mycket framgångsrikt sätt mentor till nya förmågor.

Årets Framtidslöfte:
Priset delas ut till en yngre person med stor potential. Personen har med sina egenskaper stora möjligheter att i framtiden sätta prägel på branschen och premieras för kreativitet, nyfikenhet, engagemang och nytänkande.

Kategorisponsor: Sodexo

Finalkandidater 2013 är

Linus Berg
Linus Berg, Global Fastighetsservice har profilerat sig som en sann entreprenör som utmärks av engagemang, lojalitet och nyfikenhet på allt som händer i branschen. Med sitt sätt och sin attityd har Linus vunnit stor respekt. Trots sin ringa ålder, 23 år, har redan skaffat sig både erfarenhet och pondus. Linus Berg var efter endast 6 månaders anställning redo att tillträda posten som driftledare för tre teamledare med ca 45 underställda
lokalvårdare.

Mohammad Issa
Mohammad Issa, Sodexo Trafik Sundsvall står för en fantastisk positiv attityd som ”smittar”. Ett av hans personliga mål är att alla ska brinna för sitt jobb. Mohammad Issa, som är endast 21 år gammal befordrades snabbt till gruppledare och jobbar mycket med ”gruppen” - bokstavligt; med att visa hänsyn och främja hjälpsamhet. Han är ansvarstagande, motiverande och serviceinriktad. Hans egna ord taget från ett utvecklingssamtal beskriver honom i korthet; ”vi utvecklar helheten”.

Madeleine Öhrn
Madeleine Öhrn, Sodexo representerar en gyllene kombination av engagemang, servicetänkande och vilja att förändra till det bättre. Madeleine Öhrn är alltid nyfiken och positivt inställd till nya utmaningar. Detta tillsammans med en förmåga att alltid leverera väl och ofta långt över förväntan gör henne till ett framtidslöfte som kommer att kunna bidra med nytänkande och utveckling.

Jury i Clean Bright Awards 2013

Christian Andersson,
svensk försäljningschef, Vikan AB.

Inger Jonasdotter,
mångårigt branschansvarig på Almega Serviceentreprenörerna.

Tomas Nordgren,
vd för Express Gruppen AB.

Bo Lennholm,
Juryns ordförande:, chefredaktör Rent.

Jävsregel: Juryledamöter som har en personlig koppling till nominerat företag/nominerad person har ej kunnat rösta i dom fallen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359